Ana sayfa » KALIPLARIMIZDAN NEDEN KURTULAMAYIZ
Kişisel Gelişim

KALIPLARIMIZDAN NEDEN KURTULAMAYIZ

Kalıplarımızdan neden kurtulamayız? hepimizin bildiği gibi değişmekten endişe duyarız, neden? Çünkü rahat alanlarımızı terketmek istemeyiz, tanıdık olan simalar, tanıdık mekanlar, yaşamaya alıştığımız şehir, kolayca yolumuzu bulduğumuz sokaklar, bilindik duygular ve en kolayı da her şeyden şikayet etmek..

Şimdi bu kadar bilindik yaşanmışlıkları bir çırpıda bırakıp, nasıl değişiriz ki?

Sohbet ettiğim, arkadaşlarım, dostlarım, yakın çevremde dahil, şikayet ettikleri ne varsa, bunları değiştirebileceklerini söylediğim de aldığım cevap; ben de biliyorum bunları, ama o kadar kolay değil, sen benim ne yaşadığımı bilmiyorsun, deniyorum elimden geleni yapıyorum ama olmuyor daha fazlası da elimden gelmiyor…

Kalıplarımızdan neden kurtulamayız!!  yukardaki bir çok nedenler en sık duyduğum cümlelerdendir. Olumsuz cümleler yerine olumlu cümleler kurduğumuz da duyanda bir şaşkınlık ifadesi beliriyor, yine bir polyanna ile karşı karşıyayım der gibi!

Bir salgın gibi yayılıyor negatif duygu ve düşünceler, öfke topu şeklinde dolaşır olduk, iyimser düşünmek şöyle dursun, olumlu bir cümle duymaya bile tahammülümüz kalmadı sanki! İletişim teknolojilerinin gelişmesi duygu ve düşüncelerimizi asimile etti.

Sosyal hesaplarımızda özlü sözler paylaşıp, asosyal olduk zaman içinde. Peki teknolojinin amacı bu muydu? Tabii ki değildi! amaç insan hayatına kolaylık sağlamaktı.

Acımasız, duygusuz, empati yeteneğini kaybetmiş, bencil ama üstelik bunlardan şikayet eden bir toplum olduk. Nerede bizim hoşgörümüz, vicdanımız, saygımız, sevgimiz, anlayışımız? Zayıf olan, güçsüz olan ölsün, neden yaşıyor ki, der gibi!

Üstelik hem olumsuzluğun farkındayız, hem de hiç bir gayret göstermiyoruz, aksi olduğunu iddia ederek teselli bulmaya çalışıyoruz.

Hayatımıza güzellikleri davet etmek istiyorsak, şikayet ettiğimiz ne varsa, değişmesi için biraz sorumluluk almamız gerekiyor.

Rahat alanlarımızın dışına çıkmalıyız ki her anlamda değişim ve dönüşüm için elimizden gelenin fazlasını yapabilelim.

Farkındalık kişinin kendisinden başlar, özlü sözler söylemek yerine örnek davranışlar sergilemek daha etkilidir. Başımıza gelen herhangi bir olumsuzluğu, hem kabul edip, hemde şikayet etmemiz ne derece doğrudur?..

İnsanlar genelde yapabileceklerinin farkında değildir. Oysa ki yürekten isteyerek bir adım atmak, başlangıç için yeterlidir.

Eğer duygularımızı değiştirirsek duygularımız düşüncelerimizi düşüncelerimiz davranışlarımızı davranışlarımızda da hayatımızı değiştirir. Biz yeter ki isteyelim ve kendi gücümüzü fark edelim.

Mutluluğu maddede aramadan, içimize bakmalı, bedenimizi ve ruhumuzu olumlu duygularla beslemeliyiz.

Bize iyi gelmeyen ne varsa hayatımızdan çıkararak öfkeden arınmış huzurlu ve dengeli bireyler olmaya çalışmalıyız! Alışıla geldik yaşam kalıplarımızı kırmak bize farklı bir dünyanın kapılarını açar.

Kendimizde ve yaşantımız da değiştirmek istediğimiz ne varsa bunun yapabilmek için gereken gücün içimizde olduğunu unutmamalıyız….

Önemli: Rüyalar hakkında ki diğer yazılarımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.